1- +36 30 713 43 69 psacelps@gmail.com

A GYÁRTÁSI FOLYAMAT
Tisztelt Ügyfelünk, a PSACÉLNÁL a megrendelőknek lehetőségük van arra, hogy bepillantás nyerjenek az általuk megrendelt termék gyártási folyamatába. Az alábbi leírás segítségével bemutatjuk Önöknek hogyan készül egy kovácsoltvas kerítés, melyek a gyártási folyamat fő lépései:

Előkészítés: A pontos méretezés és a műszaki rajz elkészítését követően, a többszöri mérés és számolás után az anyagok pontos méretre szabása következik. Az anyagokat 90 fokban az az derékszögben, illetve 30-tól 120 fokos szögig daraboljuk. A szénacéloknál a darabolandó anyagok lehetnek melegen hengerelt vagy húzott acélok, ezen belül tudjuk darabolni 12×12 mm négyzetacél anyagokat, zártszelvényeket (hagyományos, élmángorolt) csöveket és szögvasakat a 12mm-es mérettől egészen a 220mm méretig. Megrendeléstől függően, amennyiben szükséges tudjuk darabolni a rozsdamentes és alumínium anyagokat is.

Gyártás: A méretre szabott anyagokat tűző varratokkal illesztjük össze. Majd az így összeállított munkadarabok méreteinek ismételt ellenőrzése következik a végleges hegesztés előtt. Több azonos méretű munkadarab gyártása esetén sablont készítünk, hogy lerövidítsük a gyártási időt. Az ívhegesztővel történő hegesztéseknél nagy figyelmet fordítunk hegesztés előtt a hegesztési felületek szakszerű letisztítására.

Kovácsoltvas kerítés gyártása: Zsalukőből készült tégla vagy más burkolattal burkolt betonból készült fogadószerkeztekhez egyedi igények szerint tudjuk legyártani a kovácsoltvas kerítésmezőket és kapuszerkezeteket. Ezek a kapuszerkezetek lehetnek: toló, nyíló vagy úszókapuszerkezetek.

kovacsoltvas-kerites

Hegesztés: A gyártás során két típusú rögzítési technológiát alkalmazunk az úgynevezett könnyen oldható kötést és a nehezen oldható kötést. A nehezen oldható kötés másképpen a hegesztés. A hagyományos szénacélt hegesztjük ívhegesztővel, védőgázas CO hegesztővel, valamint egyéni igény esetén autogén lánghegesztővel. A CO hegesztővel történő hegesztéskor a 6mm vagy nagyobb anyagvastagságú munkadarabok esetén többsoros varratokat készítünk. A varratok típusa és helyes sorrendje a következő: gyök, töltő és takaró varratok.

Honlapunkon megtalálható a CO hegesztői minősítésünk mely 8mm-16mm anyagvastagságig érvényes. Emellett megtalálhatják kész munkáink hitelesítésére szolgáló beütő bélyegzőnket is.

Az autogén acetilé oxigén lánghegesztővel vékony falvastagságú szénacélok csövek zártszelvények hegesztései illetve bóraksz és réz adalék anyag hozzáadásával a réz felületek keményforrasztása történik.
A rozsdamentes acél és alumínium hegesztésénél AWI hegesztőt alkalmazunk. Az AWI hegesztés a munkakábelban lévő volframszál illetve adalékanyag hozzáadásával történik. Az AWI hegesztésnél a védőgáz minden esetben argongáz míg a CO hegesztésnél minden esetben corgongáz. Az AWI hegesztő gépünket két fajta üzemmódban tudjuk üzemeltetni AC/DC üzemmódban ami a rozsdamentes acél hegesztéséhez szükséges, míg a másik üzemmód a rozsdamentes vagy saválló anyagok hegesztéséhez szükséges. Minden üzemmódban fontos a munkadarbok hegesztésénél az úgynevezett beolvadás ami az anyagok hegesztés közbeni felmelegedését jelenti.

Mi a PSACÉLNÁL a hegesztésre mindig nagy figyelmet fordítunk! Az utolsó  azaz a takaró varratot nagy gonddal és odafigyeléssel készítjük el, mert jól tudjuk hogy ezt a varratot TILOS köszörülni vagy bármilyen más módon meggyengíteni!

A végleges hegesztés után, a már elkészült munkadarabok sorja mentesítését végezzük el. Következő lépésként a felületek előkészítése történik, hogy a felületkezeléset végző kivitelező partnerünk az elkészült munkadarabokat 100%-os fém tisztaságban kaphassák meg.

FONTOS! Az így elkészített kapuk, kerítések, acélszerkezetek még védtelenek a korrózió és a káros UV sugarak ellen!

Kapu motorizálás: Mivel a kapuk motorizállása a kivitelezés helyszínén hegesztéssel jár, mi a PSACÉLNÁL az elkészült kapukat, kerítéselemeket a felületkezelés előtt a kivitelezés helyszínére szállítjuk, beállítjuk, és rögzítjük. A kapukat motorizáljuk és amennyiben tökéletesen működik, visszabontjuk, hogy partner cégeink megkezdhessék a felületkezelési eljárást.

Felületkezelés: A felület kezelést végző kivitelező cégek munkájuk végezte után a már tűzihorganyzott, szinterezett kapuk, kerítések a végleges kivitelezés helyszínére történő kiszállítás után a helyszíni munkálatok következnek. Mi a PSACÉLNÁL a szénacél szál anyagokat csakis olyan vaskereskedőktől szerezzük be ahol teljes mértékben fémtiszta anyagokat kapunk. A szénacél szál anyagokat mindig száraz helyen tároljuk hogy megelőzzük a korrózió kialakulását. Mi a PSACÉLNÁL tudjuk, hogy a felületkezelések illetve az ezeket végző kivitelezőkhöz való szállítás milyen többlet költségeket okoz a megrendelőkre nézve, ezért a kovácsoltvas kerítések gyártásánál a felület kezelést végző cégekhez történő szállítás költségeit, (mely egy utca fronti kerítés esetében 40.000-50.000 Ft fuvar költséget jelentenek), megrendelői érdekében a költség 33%-át a PSACÉL magára vállalja! És hogy megéri-e a felületkezelések illetve a felületkezeléseket végző kivitelezőkhöz történő fuvar költségek vállalása? Azt kell mondjuk, hogy igen! Hisz a felületkezelések teszik az elkészült kapukat, kerítéseket, acélszerkezeteket időtállóvá. Gondoljunk bele, hogy egy elkészült kerítésnek, kapunak milyen időjárási viszontagságok között kell helyt állni: a -20 C°-tól a +40 C°-ig legalább 15-20 éven keresztül! Az így legyártott és felületkezelt termékek már 100%-osan ellen tudnak állni az időjárás viszontagságainak.
A PSACÉLnál minden megrendelőnek igény szerint lehetősége van arra, hogy a legyártott acélszerkezeteket tűzgátló anyagokkal vonjuk be pl. rácsos tartó tetőszerkezetek esetében. Az ilyen tűzgátló anyagokkal végzett szakszerű felületkezelés tűz esetén is több órán át nyújt védelmet a szénacélból gyártott acélszerkezeteknek ha magas hőhatásnak lennének kitéve.